Wat is floaten? en wat wordt er in Nederland mee bedoelt?

floaten

Floaten betekent in het Nederlands drijven. Dit wordt soort van ook bedoelt met dit Engelse woord. Bij deze oefening ga je voorzichtig liggen. Je ligt in een soort cabine met speciaal water en zout. Doordat jij in het water drijft neem jouw lichaam het zout een beetje op. Dit kan jouw een lekker ontspannend gevoel geven. Deze oefening worden al eeuwen lang gedaan door mensen. Het bestaat dus ook al super lang. Het is misschien een raar idee om in een bak water met zout te gaan liggen. Toch is dit heel gezond voor jou. Ook mentaal kan je hier heel rustig van worden. Je gaat beter nadenken en je bent lekker ontspannen. Verder helpt deze oefening jouw met het herstellen van blessures die je misschien tijdens het sporten hebt opgelopen. Deze therapie wordt ook bij veel andere mentale ziektes gebruikt bijvoorbeeld: een burnout, reuma etc. Lekker drijven in zout helpt dus ook bij een burnout. Dit is omdat je mentaal even niks meer aan je hoofd hebt als je in het zout ligt te drijven. De rust die je voelt is super rustgevend en laat jou lekker ontspannen.

floating

Hoe werkt een floating bad?

Bij floating moet je er voor zorgen dat je het juiste zout hebt en een watertemperatuur van ongeveer 36 graden. Het zout wat je nodig hebt heeft de naam Epsomzout. Dit zout is nodig om het allerbeste effect te krijgen als je straks aan het drijven bent. Het zout heeft een beetje een bittere smaak. Het magnesiumzout-gehalte wordt vanaf dat moment zo hoog dat de zwaartekracht in het water als het ware gewoon weg is. Dit maakt het voor jouw super makkelijk om te drijven. Je huid neemt dat ook het magnesium stof op waardoor jij uiteindelijk heerlijk kunt ontspannen. Meestal doe je deze therapie in een afsluitbare cabine waar je geen verdere prikkels van buiten kunt ontvangen. Zo blijf je lekker geconcentreerd en kan je optimaal genieten. Alles wat eigenlijk met je lichaam te maken heeft gaat allemaal ontspannen en daarna beter werken. Je bloedstroom zal ook veel soepeler lopen. En mentaal is het natuurlijk ook heel rustgevend.

Waarom is dit bad zo rustgevend?

Doordat al het zout in je het bad zit, neemt jouw lichaam bepaalde goede stoffen daarvan op. Dit zorgt ervoor dat jij je volledig kunt ontspannen. Er wordt wel is gezegd dat een uur floating gelijk aan vijf uur slapen is. Je word er zo uitgerust van dat je dus bijna geen slaap meer nodig hebt. Deze therapie kan er ook voor zorgen dat je pijn een beetje verminderd wordt. Dit wordt dan ook aangeraden door de dokter.